Reservering00 33 2 40 21 40 92

Camping in de buurt van Saint Brévin les Pins

Saint-Brévin-les-Pins, in de buurt van onze camping in Loire-Atlantique, is een toeristische badplaats aan de Jade kust, gelegen op 20 minuten van het Domaine du Collet aan de oevers van de Atlantische Oceaan. De stad is het hele jaar door levendig en bruisend, heeft een uitstekend beschermd milieu en is bekroond met het label 'ville fleurie' (stad in bloei). In 2013 kreeg de stad het Europese label "Blauwe Vlag voor Stranden", dat de kwaliteit van het zeewater garandeert zodat je volop van het strand kunt genieten zonder gezondheidsrisico's. De stranden zijn ook allemaal bewaakt, wat geruststellend is voor jong en oud.

Voor liefhebbers van natuur en watersport...

Als u van de natuur en spannende activiteiten houdt, is Saint-Brévin-les-Pins de ideale bestemming voor uw vakantie in Loire-Atlantique! De gemeente heeft zijn beboste duinen, bossen en discreet charmante oevers van de Loire behouden. De negen kilometer fijne zandstranden zijn ook de schoonheid van deze badplaats in de regio. Voor de sportievelingen biedt de badplaats de mogelijkheid om de typische watersporten van Brevin te beoefenen, zoals strandzeilen en kitesurfen. Aarzel niet om een wandeling te maken langs de kustpaden, die erg populair zijn voor ontspannen wandelingen bij mooi weer. Sommige gebieden zijn alleen te voet bereikbaar, met name het bos van Pierre Attelée, dat een zeldzaam en uitzonderlijk karakter heeft. Visliefhebbers kunnen van Saint-Brévin tot Paimboeuf vissershutten huren.

Camping Loire-Atlantique

Een karaktervolle stad tussen land en zee

Het is heerlijk slenteren door de winkelstraten van Saint-Brévin-les-Pins, in de typische sfeer van Atlantische kustdorpen. Profiteer van uw vakantie op de 4-sterrencamping Domaine du Collet om de verschillende tentoonstellingen, concerten en festivals in Saint-Brévin-les-Pins bij te wonen. Het is ook heel aangenaam om te slenteren langs de geurige lanen van met name de zondagsmarkt, die de grootste is in het Pays de Retz. Hier ontdek je nieuwe lokale producten en nieuwe smaken voor een gastronomische vakantie!

Bekijk voor meer informatie de culturele kalender hier: www.saint-brevin.fr/tourisme/lagenda-culturel.html

Camping en Loire Atlantique
© Yves LC