Reservering00 33 2 40 21 40 92

De camping van de Vélodyssée!

La Vélodyssée" is een fietsroute die via allerlei bewegwijzerde routes de Roscoff van de Finistère met de Hendaye van de Pyreneeën-Atlantiques verbindt. Een aangename en dynamische route langs de Atlantische kust!

Wat is de Vélodyssée?

Alle in het zadel! Ontdek de Vélodyssée, deze atypische en verkwikkende route! Meer dan 1400 kilometer aan fietspaden, groene wegen, fietspaden, die u zult waarderen dankzij de energie van uw kalveren, ideaal om de prachtige landschappen te ontdekken die zich uitstrekken van Bretagne tot de Baskische kust. Langs deze route wordt de Vélodyssée aangeduid met het logo dat op de bewegwijzeringsborden staat. U kunt zich dan laten begeleiden en ten volle genieten van deze pittoreske wandelingen langs de Atlantische kust.

Camping Loire-Atlantique

Een cursus voor elk wat wils!

Een cursus wordt gemarkeerd door niveaus volgens de moeilijkheid. We ontmoeten drie verschillende familie, intermediair of expert. Boven het niveau kunt u ook het thema van uw bestemming kiezen, namelijk: wijngaarden per fiets, culturele route, kustlijn per fiets, rivieren per fiets, kanalen per fiets, platteland, meren per fiets of kastelen per fiets… Bezoek de site Vélodyssée om de voorgestelde routes te ontdekken volgens uw verwachtingen. Het is aan jou om te beslissen welke route je het meest wilt en op avontuur te gaan!

La Vélodyssée, verbonden met camping Domaine du Collet!

Het is voor ons essentieel om u te informeren dat de Domaine du Collet, camping in Loire-Atlantique, is geassocieerd met en partner van de Vélodyssée! Twee etappes van deze route leiden u naar de gemeente Moutiers en Retz. De eerste route, in van Pornic, brengt u na 15,7 kilometer naar Moutiers-en-Retz. Terwijl de tweede route u een vertrek van Moutiers-en-Retz voorstelt om de gemeente van Bouin 18,3 kilometer verderop te vervoegen! Als u de Baai van Bourgneuf volgt, steekt u het Bretonse moeras over. Onderweg, bij oester land, zult u zeker de mogelijkheid om de visserij en andere kleine oester havens nog steeds zeer actief te zien.

Inrichtingen van deze twee respectievelijke routes hier : http://bit.ly/1sirWPe en http://bit.ly/1ylioU8

Camping en Loire Atlantique

Voor een veilige cursus, een aantal regels te volgen!

Voor een cursus zonder valkuilen, te weten komen voor uw vertrek over de verschillende regels te respecteren en de gevaren te vermijden! Alleen, met familie of vrienden, een paar tips zijn nodig voor het goede verloop van uw excursie. Allereerst is het een kwestie van je uitrusting controleren, je wandeling goed voorbereiden, regenkleding meenemen, maar ook zonnebril en zonnebrandcrème, eten en drinken, het dragen van een kit naar de apotheek, het dragen van een helm of de wegcode te respecteren! Begin met lichtere, kortere routes zodat u niet verrast wordt door lange reizen. Geleidelijk vooruit zonder je vaardigheden te overschatten. Neem vooral regelmatig een pauze. U zult er des te meer voordeel uit halen om bepaalde sites te ontdekken die gunstig zijn voor de ontdekkingen! Meer tips hier: http://www.lavelodyssee.com/conseil

Voor meer informatie over de Vélodyssée, het laatste nieuws of informatie of aanwijzingen over deze route, ga naar de site: http://www.lavelodyssee.com/

Camping de la côte Loire-Atlantique